lundi 14 février 2011

Flori-de-nu-mă-uita, solare, dansează pentru Child Focus la Serele Regale de la Palatul Laken


Majestatea Sa, Regina Paola a Belgiei, Preşedinta de onoare a Fundaţiei Pentru Copiii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual, a invitat pentru al doilea an consecutiv, «Child Focus» şi «Solar Solidarity» la Serele Regale de la Palatul Laeken. «Child Focus» (Fundaţia Pentru Copiii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual), prezintă un câmp de flori-de-nu-mă-uita, solare. Cele 10.000 de flori…dansatoare, sunt opera artistului Alexandre Dang. Florile-de-nu-mă-uita sunt simbolul internaţional de amintire şi speranţă. Speranţa regăsindu-se la toţi copii ce sunt, încă, daţi dispăruţi.
116 000, numărul de telefon de apel de urgenţă european pentru copii dispăruţi, tronează pe câmpul de flori-de-nu-mă-uita. Numărul de telefon a fost lansat în urmă doar cu un an, şi este deja operaţional în unsprezece ţări europene: în Belgia, Danemarca, Franţa, Grecia, România, Ungaria, Italia, Pays-Bas, Portugalia şi Slovacia.
Cele 10.000 de flori-de-nu-mă-uita , dansează datorită energiei solare
Ele au un mecanism solar fotovoltaic integrat. Astfel că, celula solară converteşte lumina în electricitate care acţionează un motor ce permite florilor să intre în mişcare. Fiecare floare-de-nu-mă-uita, se mişcă de o manieră autonomă, proporţională cu expunerea sa la lumină. Artistul Alexandre Dang, a înfiinţat fundaţia internaţională non-lucrativă, “ Solar Solidarity Internaţional”, care are ca scop: - raise awareness of the potential of renewable energies (and in particular the potential of the sun) to provide electricity and to protect the environment (notably by tackling climatesensibilizarea cu privire la potenţialul energiilor regenerabile (şi în special de la soare) de a furniza energie electrică şi pentru a proteja mediul înconjurător prin abordarea problemei schimbărilor climatice, precum şi strângerea de fonduri pentru a finanţa proiecte folosind tehnologiile regenerabile (în principal tehnologia solară fotovoltaică) de a furniza energie electrică. Forile-de-nu-mă-uita care dansează graţie energiei solare şi «Solar Solidarity», demonstrează că datorită energiei regenerabile, o lume perfect durabilă este posibilă, dar mai ales pentru copiilor de astăzi şi generaţiile viitoare.



Regina Paola a vizitat Centrul Roman pentru Copii Disparuţi şi Exploataţi Sexual – Focus


În perioada 7-9 iulie 2009, Majestăţatile lor, Regele Albert al II-lea şi Regina Paola a Belgiei au efectuat o vizită de stat în România. Pe perioada şederii sale în Romania, Regina Paola a vizitat Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual – Focus, al cărei preşedinte este Mihaela Geoană. Implicarea Reginei Paola a Belgiei în problemele sociale este binecunoscută pe plan internaţional. În decembrie 1992, în Belgia, s-a înfiinţat, la iniţiaţiva Majestăţii Sale, o fundaţie care îi poartă numele, şi al cărei scop este să ofere ajutor organizaţiilor care se ocupă cu problemele de reintegrare în societate a tinerilor belgieni. Tot Majestatea Sa este şi cea care a sprijinit înfiinţarea Child Focus, Centrul specializat din Belgia pe problemele copiilor dispăruţi şi exploataţi sexual. Pe plan internaţional, dată fiind dimensiunea problematicii copiilor dispăruţi şi exploataţi sexual, Majestatea Sa Regina Paola este membru al Consiliului de Onoare al Centrului Internaţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi (ICMEC), alături de alte reprezentate ale caselor regale şi prime doamne: Regina Silvia a Suediei, Laura Bush, Margarida Sousa Uva Barroso, Suzanne Mubarack, Bernadette Chirac şi Liudmila Putin.

din Belgia, Eugenia Mihai DELAD

http://www.infozonemedia.eu/articole/tsib/flori-de-nu-ma-uita-solare-danseaza-pentru-child-focus-la-serele-regale-de-la-palatul-laken