samedi 19 février 2011

Streap-tease si ... „ frites” pentru guvernul belgian

 Joi, 17 februarie, 2001, Belgia a ...aniversat(sâc!) cea de a 249-a zi fara guvern, după alegerile parlamentare din 13 iunie 2010. Belgia egalând cel mai trist record mondial al celei mai lungi crize politice, ţara fiind blocată într-un conflict între flamanzi şi francofoni. După seria de proteste sarcastice la adresa politicienilor incapabili să formeze un guvern de mai bine de opt luni, cea a bărbilor şi greva de sex, la Gand, sute de persoane au făcut streap-tease în masă. Mesajul a fost: „ne trataţi cu fundul, vă tratăm cu fundul”!   
"Astăzi o să avem 498 de funduri goale. Asta înseamnă de două ori 249, pentru că de 249 de zile provocatorii naţionalişti lasă problemele ţării să putrezească", au declarat organizatoarii protestului.
Treizeci de organizaţii studenţeşti din centrele universitare Bruxelles, Gand, Louvain-la-Neuve, Anvers, Liege si Louvain, principalele centre universitare ale regatului, aderente  a platformei naţionale :" «Niet in onze naam/Pas en notre nom»,  au decis ca protestele să se desfăşoare într-un mod ludic şi … festiv ! Studenţii au sărbătorit în paralel cu … revoluţia strep-tease, şi revoluţia frites ( a cartofilor prăjiţi ).
                          Din Belgia, Eugenia Delad
http://www.infozonemedia.eu/articole/tsib/streap-tease-si-frites-pentru-guvernul-belgian